Його величність Гарбуз - абсолютний хіт осіннього кулінарного сезону. Яскравий помаранчевий красень - не тільки незамінний засіб проти застуди, він навіть допомагає впоратися із зайвими кілограмами. По-перше, гарбуз делікатно виводить з організму солі і рідину. По-друге, у його складі багато вітамінів та мікроелементів, саме тому гарбузові страви - дуже корисна їжа, яка покращує роботу серця, зміцнює судини і, звісно, піднімає настрій.
Ну а готувати з гарбуза - чисте задоволення! Причому що завгодно: чудові супи і салати, духмяні каші, млинці та хліб, апетитні десерти і коктейлі. Тож, якщо ви готові до готові до вибуху чудових ароматів, що зігріють тіло і душу, почнемо!

Гарбузовий суп-пюре
На 4 порції візьміть:
800 г гарбуза;
0, 5 л води;
30 г вершкового масла;
100 мл 30 % вершків;
1 ст. л. рослинного масла;
1 велику цибулину;
4 гілочки петрушки;
сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх - за смаком;
маленькі гарбузи для гарбузових "тарілок".
1. Очистіть гарбуз і наріжте невеликими кубиками, залийте гарячою водою, поставте на вогонь і варіть на середньому вогні хвилин 30.
2. Очищену цибулю наріжте півкільцями і спасеруйте на пательні з вершковим маслом та рослинною олією до золотистого кольору.
3. З'єднайте цибулю з відвареним гарбузом, потім "розбийте" у блендері до появи пюре.
4. Вилийте пюре у каструлю, додайте вершки, сіль, перець, мускатний горіх, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
5. Зріжте з гарбузів капелюшки і витягніть насіння.
6. Вилийте готовий суп-пюре з сотейнику в "тарілки", прикрасьте зеленню петрушки та подавайте на стіл.
Смачного!