Для деяких людей відмова від м'яса - не вимушена міра, а сувора необхідність. Але не варто сприймати зміну раціону як покарання. Пісні страви можуть бути не тільки корисними,а й дуже смачними.
Наприклад, яскраве овочеве заливне з броколі, морквою та спаржею - це радість для ока...і задоволення для шлунка. До того ж, для приготування кольорової "палітри" знадобиться обмаль часу та зусиль. Візьміть 1 л овочевого бульйону, 0,5 кг черешкові селери, по 100 г моркви, зеленої цибулі, замороженої зеленої спаржі і броколі. А ще 2 лимона, 2 ч.л.цукру, 2 ст. л. агар-агару ( його гелеутворююча здатність у 10 разів вища, ніж желатину) та сіль за смаком.
Наріжте селеру невеликими шматочками і проваріть 3 хвилини в окропі. Потім відкиньте на друшляк і обсушіть. Замочіть агар-агар (або желатин) у невеликій кількості теплого бульйону, і коли суміш набухне, розбавте рештою бульйону. Далі влийте сік лимонів, додайте сіль, цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Очищену моркву наріжте тонкими кільцями, цибулю - шматочками, капусту розділіть на суцвіття. Викладіть у посуд (бажано прозорий) усі овочі, влийте бульйон, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години.
Подавайте на стіл з хріном.
