Судячи з назви (mare в перекладі з італійської означає море), основою соусу маринара повинні бути дивовижні мешканці підводного світу. Але насправді маринару готують виключно з продуктів, що ростуть на суші – стиглих томатів, золотої цибулі, духмяних прянощів, чесноку та запашної оливкової олії.

Дивно, правда? Якщо ж поринути в історію мореплавства, можна знайти просте пояснення. Саме моряки вважаються кулінарними винахідниками соусу маринара. Адже провіант для тривалих морських експедицій повинен був довго зберігатися. A ще бути дешевим, простим і ситним. Соус відповідав усім вимогам: він дуже довго не псувався завдяки спеціям, прянощам та помідорам, які містять багато корисних речовин і органічних кислот – яблочну, лимонну, винну та щавлеву. Kрім того, маринара чудово смакував до будь-якого гарніру, мяса і навіть шматка хліба. Так гастрономічне відкриття підкорювачів морських просторів увійшло до національної кухні Італії. Тому сьогодні, як і двісті років тому, чудовий томатний соус
Marinara - основа багатьох повсякденних та святкових страв, які люблять в усьому світі.
Ну а зараз рецепт. Для приготування потрібні лише якісні інгредієнти, бажання і трохи терпіння:
2 кг стиглих, солодких помідорів;
8 зубчиків часнику;
1 середня цибулина;
3 ст.л. подрібненого свіжого базиліка або 1 ст.л. сухого;
1 ч.л. меленого чорного перцю;
1/2 ст.л. солі;
100 мл оливкового масла.
Помідори ошпарити окропом і зняти шкірку, а потім порізати на невеликі шматочки. Влити в глибоку пательню олію, засмажити до золотистого кольору дрібно нарізанi очищені цибулю і часник, додати помідори, базилік, сіль, перець та добре все перемішати.
Духовку розігріти до 200 градусів С та запікати близько години. Трохи охолонути, а потім перебити блендером - соус готовий! До чого завгодно – до піци, спагетті, лазан’ї, равіолі, навіть до шашлику.
Зберігати маринару можна в холодильнику, можна закатати в стерилізовані банки, а можна просто заморозити.
Buon appetito!
#норгалакс #norgalax #здоровье #запори #лікуваннязапору #мікроклізманоргалакс #norgine #pizzafest #saucemarinara #marinara #italianpizza #napoli