Наш тонкий кишечник викладений вільними петлями, а його довжина складає 3-7 метрів. Коли ми стрибаємо з трамплина, наш кишечник падає разом з нами. Коли ми злітаємо у літаку, наш кишечник всередині нашого тіла прагне випрямитись й притиснутись до спинки крісла. Якщо ми танцюємо, кишечник рухається разом з нами в ритмі мелодій, у разі ж, коли ми страждаємо від болю в животі, кишечник з'єднується разом з нами, повторюючи міміку нашого обличчя.

На перший погляд, кишечник немає упорядкованої будови. На відміну від інших органів. У серця - чотири камери, печінка має дольчату будову, вени обладнані клапанами, головний мозок розподілений на зони, а тонкий кишечник просто вільно розкинувся всередині брюшної порожнини. Логічну впорядкованість можна виявити тільки розглядаючи його стінку під мікроскопом. Тоді ми починаємо розуміти, що маємо справу з органом, кредо якого - любов до кожної деталі.
Якби тонкий кишечник мав би гладку поверхню, то його довжина сягнула б 18 метрів. Навіщо такі гігантські розміри? Процес перетравлення їжі здійснюється на площах, які у сотні разів перевищують площу нашіх шкірних покровів. Така площа не співвідноситься з маленькою порцією картоплі фрі або одним яблуком, чи не правда? Ось ми і підійшли до суті справи. Для синтезу різноманітних компонентів нашого організму необхідний якнайменший будівельний матеріал, який наш організм отримує в результаті розщеплення живильних речовин.
Цей процес починається ще в ротовій порожнині. Яблуко здається нам таким соковитим тільки тому, що ми гриземо зубами мільйони його клітін у вигляді повітряних кульок, з яких бризкає сік. Чем свіжіше яблуко, тим більше живих клітин воно містить, і тим сильніше воно хрустить, коли його відкушуєш, особливо, якщо воно соковите.
Разом зі свіжими овочами та фруктами ми також споживаємо термічно оброблені білки. Ми надаємо перевагу стейку і яєшні, а не сирим яйцям або сирому м'ясу з кров'ю. Це людина розуміє на рівні інтуїції. Шлунок взаємодіє з сирим яйцем за принципом водяної бані: розігріваючись, білок стає набагато білішим, жовток змінює свій колір, і обидва інгредіенти набувать міцної консистенції. У випадку, якщо через деякий час відбудеться випорожнення, ми зможемо спостерігати шматочки яєшні, яку "приготував" наш шлунок за допомогою соляної кислоти. На вплив кислоти в порожнині шлунку білок реагує так само, як на високу температуру, - відбувається руйнування його структур. У такій формі шлунку і тонкому кишечнику простіше розкласти білкові молекули на складові цеглинки. У процесі термічної обробки їжі ми також заощаджуємо енергію нашого організму, що йде на здійснення процесу денатурації (або звертання) білка.
#кишечник #лікуваннязапорувдомашніхумовах #препаратотзапора #каклечитьзапор #быстроеслабительноепризапоре